Verschillende navigatie apps

In de wereld van de navigatie apps is de keuze enorm. Apps die je kunt downloaden voor je iOS of Android smartphone. De apps werken vaak via je abonnement en heb je internet nodig. Maar ook zijn er mogelijkheden waarbij je het offline kunt gebruiken. Vooraf moet je dan een kaart of de route downloaden. Hieronder een greep van verschillende apps die je kunt gebruiken voor je reis of in het dagelijks gebruik.

TomTom

Bij de TomTom Go Mobile krijg je elke maand 75 km gratis om te gebruiken. Wil je meer, dan moet je een abonnement nemen voor 1 maand of 1 jaar. Dan heb je onbeperkt aantal kilometers. Met TomTom GO Mobile heb je toegang tot offline kaarten, realtime verkeersinfo en flitsers. Je kunt zelf kiezen welke kaarten je wilt downloaden. De interface is zoals je gewend bent bij een losse navigatie met duidelijke rijbanen.

Google Maps

De app van Google is populair bij veel mensen. Het gebruik is makkelijk en de kaarten zijn altijd up to date. Je kunt een route instelleren naar een adres of een locatie. Op basis van de live situatie op de weg wordt de tijd en route berekent. Bij het maken van een route, krijg je meerdere opties waar je voor kunt kiezen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende reisopties zoals auto, fiets of openbaar vervoer.

Waze

Waze is een social-app, waarbij gebruikers van de app elkaar op de hoogte houden van files en flitsers. Ook kunnen gebruikers veranderingen doorgeven over de verkeerssituatie. Om data te besparen is de app ook offline te gebruiken.

Sygic

Ook bij Sygic kan je gebruik maken van de offline optie. Het is een complete app, waarbij allerlei handige functies beschikbaar zijn die je mag verwachten. Bijvoorbeeld stembegeleiding of het zoeken naar een parkeerplaats. Voor sommige opties heb je een premium versie nodig.

Apple kaarten

De navigatie app van Apple, zit standaard geinstalleerd op de onder andere de iPhone. Hoewel de app misschien minder populair is dan bijvoorbeeld Maps, wordt de app steeds beter.

Voordelen en nadelen

Doordat je telefoon bij je hebt, is het navigeren op elk moment mogelijk. De meeste apps kun je gebruiken voor in de auto, maar ook op de fiets of als voetganger. Het gebruik ervan kan ervoor zorgen dat je batterij van je telefoon sneller leeg gaat. Bij offline gebruik moet je voldoende ruimte hebben om de kaarten op te slaan. Voor sommige functies moet je betalen (premium) om te kunnen gebruiken. Welke app het beste is, hangt af van wat jij fijn vind om te gebruiken. Natuurlijk kun je ook meerdere apps installeren, als je daarvoor voldoende ruimte hebt.