Veilig gebruik maken van Wifi? gebruik een VPN!

Een publieke WIFI is een mogelijkheid om bijvoorbeeld bij de plaatselijke supermarkt op het internet te kunnen, zonder hiervoor te hoeven betalen. Dat houdt vaak wel in dat de WIFI openbaar is en dat iedereen hier dus ook gebruik van kan maken. Gelukkig is er een manier om gebruik te maken van openbare WIFI zonder dat iemand zich zorgen hoeft te maken over eventuele meekijkers.

Veilig gebruik maken van WIFI door middel van een VPN


Dat kan namelijk door middel van een VPN verbinding. VPN staat voor virtual private network en letterlijk vertaald is dit dus een virtueel privé netwerk. Ondanks dat je op een openbare verbinding zit, maak je dus alsnog gebruik van een privé netwerk. Wanneer iemand inlogt op het internet, maakt hij gebruik van een IP adres. Dit IP adres zit vast aan de persoonsgegevens en op die manier is het dus heel snel te achterhalen wie er precies gebruik maakt van het internet. Een VPN zorgt er daarentegen juist voor dat er een geheim IP adres aangemaakt wordt van het programma dat gebruikt wordt. De beste VPN verbindingen zorgen er dus voor dat iemand anoniem gebruik kan maken van het internet en juist in openbare settings is dit belangrijk.

Gebruik van een VPN bij een openbaar netwerk


Vooral senioren zijn zich soms niet bewust van de gevaren van een openbaar netwerk. Zo maken zij gebruik van hun bank of andere sites waarbij het belangrijk is dat veel veiligheid aanwezig is. Een VPN kan hier dus voor zorgen. Een VPN zorgt er dus voor dat een publieke WIFI zelfs veilig is. Door in te loggen via een andere IP adres, namelijk die van de beste VPN, maak je gebruik van een anoniem IP adres waardoor niet iedereen zo maar kan meekijken. Helemaal bij bankzaken is het belangrijk om dit te doen, maar ook bij andere zaken kan het best belangrijk zijn om hier zo veilig mogelijk mee om te gaan. Daarnaast kunnen de beste VPN programma’s ook nog andere fijne zaken regelen. Zo kun je bijvoorbeeld inloggen vanuit een ander land. Wanneer je iets wil kijken wat alleen beschikbaar is in een ander land, kun je gemakkelijk een VPN verbinding aan gaan vanuit bepaalde landen. Op die manier hou je dus eigenlijk de site voor de gek en laat je zien dat je vanuit een ander land aan het internetten bent.

Een goede VPN verbinding


Er zijn verschillende programma’s die je kunt gebruiken voor een veilige verbinding. Dat betekent dat dit niet altijd een gratis VPN is. Een gratis VPN kan namelijk alsnog onveilig zijn waardoor je je best doet om zo veilig mogelijk te doen, maar dit alsnog op die manier mislukt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Het is dus niet altijd een goed idee om gebruik te maken van een gratis VPN. Er zijn voldoende VPN programma’s te vinden op het internet wanneer je zoekt naar de beste en veiligste VPN verbinding. Wanneer je dus op een publieke WIFI zit en wil inloggen via een prive-netwerk, kun je het beste gebruik maken van een VPN.