Coole grootouders gebruiken e-mail

Vond u het moeilijk om de generatiekloof tussen u en uw kleinkinderen of jongeren in het algemeen te overbruggen?

Ik leer op vrijwillige basis basiscomputervaardigheden aan senioren thuis, en bij een lokaal computercentrum lijkt de hoofdvraag altijd te zijn hoe ik mijn kleinkinderen moet e-mailen.

Bovenop de generatiekloof hebben we ook het probleem dat zoveel gezinnen worden opgesplitst in verschillende delen van het land of over de hele wereld.

E-mailen is een van de meest elementaire vaardigheden om de kloof te overbruggen. Als je je bij de jongere generatie aansluit en hun manier van communiceren gebruikt, wordt de kloof heel snel vergeten.

Als je een mobiele telefoon hebt die erachter komt hoe je sms-berichten kunt verzenden, gebruikt een andere communicatieve vaardigheid senioren niet. Het is goedkoop en het werkt.

De meesten van jullie hebben een ingebouwde e-mail op je computer, zoals Outlook Express. Dit is verbonden met uw ISP (Internet Service Provider). Het instellen is heel eenvoudig, maar u heeft wat informatie van uw provider nodig. Bel ze en vraag ernaar en vul dan het formulier in en je bent weg.

Een andere manier, en ik denk een betere, is om een ​​e-mail te hebben waarop je kunt inloggen op elke computer en in elk land. Bijvoorbeeld als u op reis bent. Er zijn er veel, maar de beste die ik heb gevonden, zijn Gmail en Hotmail. Beide zijn gratis en nemen heel weinig tijd of kennis in beslag. Google gewoon Gmail op en u wordt doorverwezen naar hun e-mailaanmeldingssite.

Voordat u begint, wordt u om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Beslis hierover en schrijf ze op voordat u begint met het invullen van de informatie. Het is mogelijk dat u niet krijgt wat u wilt, dus wees flexibel en denk erover na voordat u begint. Kies een paar verschillende combinaties van wachtwoord en login, dwz; Wachtwoord: David10 Login: dancestudio. Onthoud wat je ook kiest, ze zullen hoofdlettergevoelig zijn, dus als je alleen kleine letters gebruikt, zal het altijd kleine letters zijn, hetzelfde als je een hoofdletter zoals een D en de rest kleine letters gebruikt. Het zal bijvoorbeeld altijd zijn: David.

Het is zeer waarschijnlijk dat u minimaal 6 cijfers moet gebruiken. Misschien wil je je naam zetten, laten we zeggen Ann, dan heb je minimaal 3 cijfers meer nodig, dus waarom niet Ann plus je geboortejaar, namelijk ann1947. Verzin een paar ideeën en wanneer u ze in het e-mailprogramma plaatst, zullen ze u vertellen wat er beschikbaar is en ook alternatieven voorstellen die zo dicht mogelijk bij de door u gevraagde alternatieven liggen.

Neem een ​​wachtwoord dat u gaat onthouden. Mogelijk hebt u Login ann1947 en dan heeft u een wachtwoord nodig zoals 123456, elke combinatie of een woord. Probeer in de toekomst altijd hetzelfde wachtwoord te behouden en in te loggen, omdat het lastig is om veel verschillende te onthouden. Als je een mobiele telefoon hebt, plaats deze dan onder Nieuw contact, dus als je niet thuis bent of weg bent, heb je die altijd bij je. Dit is een goede truc om nummers bij te houden, maar zorg ervoor dat niemand anders toegang heeft tot de informatie als u uw telefoon kwijtraakt.

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt voor het account (het heeft een account genoemd, maar het is gratis), zullen zij u om geheime vragen stellen die alleen u kent. Bijvoorbeeld; waar ben je geboren? Of de meisjesnaam van de moeder? Naam van het huisdier? Enz. Dit is voor uw veiligheid, dus als u uw informatie kwijtraakt, kan deze worden hersteld.

Dat is alles. Nu heb je een e-mailaccount en kun je in een oogwenk contact opnemen met iedereen.

Een woord van waarschuwing: download geen informatie tenzij u weet wie deze heeft verzonden. Gebruik de verwijderknop op verdachte e-mails.

U zult enkele e-mails vinden met de naam Junk. In de map Ongewenst. Vergeet niet om ze elke dag te bekijken, omdat er misschien een belangrijke doorheen is geglipt. Naarmate je aan je programma gewend raakt, zul je bestanden vinden voor het bewaren van informatie, het uploaden van foto’s en vele andere stukjes en beetjes die je in contact zullen houden met je dierbaren en ze zullen denken dat je een coole grootouder bent. Het is een win-win situatie