Computer Reparatie Doe het zelf?

Home computer reparatie is geen hersenoperatie! De meeste computerreparaties kunnen worden onderverdeeld in twee specifieke gebieden, software en hardware. Nu geef ik toe dat in sommige mensen de hand een schroevendraaier een gevaarlijk voorwerp kan zijn. Maar als je een lamp kunt vervangen zonder jezelf te schokken, zou je zeker weten dat je een computeronderdeel kunt vervangen. Software wordt een beetje lastiger, maar ligt nog steeds binnen het bereik van de meeste computergebruikers.

Ik ben al meer dan 25 jaar betrokken bij computerreparatie. De drie belangrijkste reparaties die ik wekelijks nodig heb, zijn:

  • Spyware- / malwareproblemen
  • Hardwarefout (voedingen, harde schijven en ram meestal)
  • Computerstartproblemen (wachtwoord kwijt, geroosterd besturingssysteem, hardwarefout)

Dit kunnen allemaal behoorlijk zijn een uitdaging die afhangt van de waarde en het risico van verlies van belangrijke gegevens, van belastinggegevens tot foto’s. Elke computer kan worden gerepareerd; het hangt gewoon af van tijd en budget. Maar niet alle gegevens kunnen worden gered. Als een harde schijf een catastrofale hardwarestoring vertoont, is gegevensherstel twijfelachtig (tenzij u 100s, zo niet 1000s dollars wilt uitgeven aan speciale services).

Dus het beste scenario in elke reparatieoplossing voor thuiscomputers is een goede back-up van uw belangrijke gegevens voordat u met een reparatie begint. Ik werk nooit meer dan een uur aan iets zonder onmiddellijk een back-up te maken op andere media (USB-sticks zijn slechts ongeveer $ 30 voor maximaal 5 optredens opslag en cd- of dvd-prijzen zijn schaars). Ik heb de harde manier heel vroeg op mijn computer geleerd met behulp van ervaring. Het is veel gemakkelijker om elke reparatie van een thuiscomputer aan te pakken als u zich geen zorgen hoeft te maken over belangrijke gegevens. * Maak een back-up van uw gegevens direct nadat u dit artikel hebt voltooid en begin het regelmatig te doen.

Als u een veilige back-up hebt, is de reparatie van de thuiscomputer een kwestie van wat onderzoek (om het echte probleem te achterhalen, soms wijst Windows u in de verkeerde richting) en komt het met een goede oplossing. Laten we eens kijken naar de beste manier om elk van de drie meest voorkomende computerreparaties te voorkomen en, als u het probleem al heeft, enkele mogelijke oplossingen.

Spyware / Malware Twee goede preventieve maatregelen om Spyware en Malware te elimineren, is om uw besturingssysteem (normaal gesproken Windows) up-to-date te houden over beveiligingspatches van uw vrienden bij Microsoft. Dit is vrij eenvoudig te doen als u Automatische updates inschakelt in uw Beveiligingscentrum (ga naar Configuratiescherm, klik op Beveiligingscentrum en controleer of Automatische updates is ingeschakeld). De andere is om ervoor te zorgen dat u goede antivirussoftware hebt geïnstalleerd en dat deze automatisch wordt bijgewerkt. Deze twee programma’s geven u ongeveer een oplossing van 93%.

Nog eens 5% kan worden aangepakt met antispywaresoftware zoals Windows Defender (gratis bij Microsoft, zoek er gewoon op naar keuze van de zoekmachine) of Spybot, een gratis programma van www.spybot.info dat goed werk levert te. Waar is de laatste 2%, nou er is geen 100% oplossing. Het spijt me te moeten zeggen. Hoewel gezond verstand waar u surft, welke e-mail u opent en waar u klikt, u in het algemeen kunt beschermen.

Wat als je al besmet bent? Welnu, er zijn handmatige manieren om Spyware / Malware-programma’s te verwijderen, maar ze zijn niet mooi en vereisen veel zoeken en opnieuw opstarten in de veilige modus. Als u op de dader zoekt (normaal gesproken hebben de meesten een veelvoorkomend probleem), kunt u een handmatige oplossing vinden. Als je al dat gedoe liever overslaat, is SpySweeper het meest effectieve commerciële programma dat ik heb gezien.

Hardwarefout OK, er is niet veel preventie beschikbaar voor deze thuiscomputerreparatie. Houd er rekening mee dat de meeste moderne computeronderdelen een gemiddeld uitvalpercentage van 3-5 jaar hebben. Afhankelijk van hoeveel u elke dag gebruikt of achterlaat op uw computer, kan deze periode worden verlengd. Ik heb verschillende testcomputers die erg oud zijn (plus 7 jaar) en die niet vaak worden gebruikt.

Maar een punt dat ik wel wil maken, is dat bijna elke klant die ik oproept voor problemen met hardwarefouten, waarschuwingssignalen hadden vóór de laatste crash. Vreemde geluiden, het vastlopen van de computer, regelmatig opnieuw opstarten, enz. Zijn oorzaken van alarm. Wacht niet tot de computer letterlijk sterft, als een van deze gebeurtenissen zich voordoet, ga dan naar de proactieve modus en vervang de voeding, harde schijf of ram. Welke? Dat is een uitdaging, ik heb ontdekt dat sommige diagnostische programma’s nuttig kunnen zijn, maar vaak de ervaring ervan.

Vuistregels; Bevriezen, opnieuw opstarten kan zowel een schilferige voeding zijn als RAM die slecht gaat. Voedingen verliezen langzaam het vermogen om voldoende wattage te leveren, dus als je de eerste 30 minuten goed loopt, is dat een andere tip, dit kan de voeding zijn. RAM wordt gewoon schilferig door constant verwarmen en koelen. Het zal meestal ook langzaam beginnen te sterven. Beide zijn goedkoop te vervangen, maar de stroomvoorziening heeft 8 tot 10 stekkers die je in de gaten kunt houden als je overstapt. Elke voeding van meer dan 250 watt is prima voor de meeste computers, 300 watt is beter. Stem de voeding of RAM precies af of zoek de moederbordvereisten op als u snel of wat hoger wilt springen.

Op harde schijven is een opstartfout met de melding dat er geen besturingssysteem of iets dergelijks is, bijna altijd een controller of harde schijf is (op sommige harde schijven staan ​​controllers die ook naar het zuiden gaan). Wanneer u bestanden gaat opslaan of kopiëren en een foutmelding krijgt, kan dit ook duiden op een probleem met de harde schijf. Geluiden van welke aard dan ook die van uw computer komen, kunnen alleen de voedingsventilator of harde schijf zijn. Soms kunt u een schijf op laag niveau formatteren en deze terugbrengen, maar omdat de kosten zo laag zijn voor nieuwe harde schijven, waarom zou u dan een kans nemen?

Opstartproblemen De grootste overtreder is Windows met elke smaak. Alle versies gebruiken een register om alle software-, gebruikers- en hardware-instellingen te beheren. Dit is gewoon een mooie database met instellingen, maar kan zichzelf gemakkelijk vernietigen. Open bestanden sluiten niet goed als er een softwareprobleem is en daar komt de database-integriteit. Wanneer u gaat rebooten, is het register niet leesbaar of plat verdwenen. In Windows XP zijn er verschillende bestanden bij de korf betrokken (5 om precies te zijn). Elk van deze kan zichzelf roosteren, maar ik vervang altijd alle vijf omdat ze zo afhankelijk zijn van instellingen.

De eenvoudigste oplossing, als u toegang hebt tot de herstelconsole, is om een ​​bruikbare set back-upbestanden te vinden en deze naar het huidige toegangsgebied te kopiëren. Dit klinkt vrij eenvoudig, maar de directorystructuur is vrij lang en u moet de back-uplocaties zichtbaar maken. Als u hier naar de kennisbank van Microsoft gaat, leest u alles over de herstelconsole en hoe u registerbestanden kunt vervangen: http://support.microsoft.com/search/?adv=1.

U kunt de herstelconsole uitvoeren vanuit Windows XP als deze is geïnstalleerd of vanaf uw installatie-cd als dat niet het geval is. Maar wat als u geen installatie-cd hebt (veel computerfabrikanten leveren er geen meer)? U kunt altijd een opstartbare cd gebruiken met een besturingssysteem dat geschikt is voor NTFS-schrijven (zoals Linux) en hetzelfde kopiëren van bestanden die worden aanbevolen in de Recover Console-informatie. Als dat te eng klinkt, kun je altijd een paar Windows XP-installatie-cd’s van vrienden met dezelfde smaak (Home of Pro) lenen om de herstelconsole te gebruiken. OK, geen vrienden hebben een installatie-cd en geen toegang tot of verlangen naar een Linux-cd, wat nu?

Welnu, plan B is om je harde schijf uit de computer te halen, de kleine connector aan de achterkant van de harde schijf in slaaf te veranderen (de meeste harde schijven hebben instructies op de behuizing om te laten zien hoe), en sluit hem aan op een werkende Windows XP-computer. Nu hebt u toegang tot de schijf met een besturingssysteem dat NTFS-schrijven ondersteunt. Ga terug naar de instructies over de herstelconsole en ga er achteraan.

Als de harde schijf niet eens oplicht of draait, dan moet je een nieuwe installeren. De meeste nieuwe apparaten hebben een cd die alle details van het toevoegen van de nieuwe harde schijf zal verwerken. Vervolgens kunt u uw herstel-cd’s van de fabrikant gebruiken om alle originele software op de nieuwe harde schijf te installeren. Heb je de herstelschijven niet? Neem contact op met de computerfabrikant en ze verkopen je meestal een set voor minder dan $ 20. Zorg ervoor dat u het exacte modelnummer opgeeft om de juiste software voor uw apparaat te krijgen. Telkens wanneer ik een nieuwe computer koop en ik krijg geen set herstel-cd’s, bestel ik ze meteen. Op die manier ben ik klaar voor wat er ook gebeurt.

Dus nu heb je de basis voor het repareren van thuiscomputers voor de drie meest voorkomende problemen. Het is niet zo moeilijk voor de meeste mensen, doe het rustig aan en lees de instructies. Push komt eraan, zoek een vriend die misschien wat meer ervaring heeft om te helpen. Je koopt de pizza en ze zorgen voor een beetje ervaring en morele ondersteuning.